Zombies, RUN!


Prikupljajte razbacane namirnice a zatim ih raspodelite u svojoj bazi

Obujete patike, stavite slušalice na uši, izađete iz zgrade i od tog trenutka vaš trening se pretvara u preživljavanje, bar po autorima najnovije smartphone aplikacije Zombies, RUN! Ideja je da se unese element zabave u svakodnevni trening, primoravajući trkača da prilagodi putanju kojom se kreće preprekama na putu i namirnicama pored kojih prolazi, kao i hordi zombija koja kreće za njim čim ga primeti.

Prikupljajte razbacane namirnice a zatim ih raspodelite u svojoj bazi

Igrač je u ulozi „Trkača 5“, čiji je zadatak u postapokaliptičnoj budućnosti da pronalazi potrepštine virtualno razbacane po mapi i njima snabdeva bazu u kojoj se nalaze preživeli. Što ste više u mogućnosti da igrate, odnosno trčite, vaša baza će moći više da raste, primi veći broj preživelih i otključavaćete nove misije. Ali raspoređivanje hrane, lekova i oružja ljudima u zavisnosti od njihovih potreba nije ono što čini ovu igru zanimljivom. To je sam trening za vreme kojeg preko slušalica dobijate instrukcije šta da radite i kuda da se krećete, kao i upozorenje ukoliko vam se horda približava i morate da podignete tempo kako bi joj umakli.

Da bi igra bila zabavna dovoljan je osećaj da vas neko progoni, ali da bi vas uvukla u sebe i naterala da joj se vraćate iznova i iznova, neophodna je dobra priča. Da bi to postigli, autori su angažovali nagrađivanog pisca Naomi Alderman, autorku romana Disobedience i The Lessons, kako bi osmislila svet u kojem se igra odvija i koji igrač delimično otkriva svakim treningom. Zombies, RUN! nije obično trčanje od tačke A do tačke B uz savlađivanje prepreka, uz nju trkač postaje deo složene naracije i aktivan učesnik jedne virtuelne stvarnosti.

Aplikacija čuva pređenu distancu, vreme, tempo i potrošene kalorije za vreme treninga, planirana je integracija sa RunKeeper-om, i može se skinuti verzija za iOS a uskoro i za Android.

[youtube id=“GyFqZtKvya0″ width=“620″ height=“360″]

Kako izgleda lični doživljaj jednog trkača možete pročitati ovde.

Prethodno Anton Krupicka - Sam
Sledeće Šta se čitalo prethodne nedelje - 26.03.2012.