Vežbe za razvijanje brzine


Skokovi na platformu, vežba koja razvija eksplozivnost

Skokovi na platformu, vežba koja razvija eksplozivnostŽelite jače noge – radite čučnjeve i druge slične vežbe sa opterećenjem. Ali veća snaga ne mora vam obavezno doneti i bolja vremena na trkama, potreban je tip vežbe koji vam neće previše povećati mišićnu masu, ali će zato uticati na eksplozivnost i raspon pokreta koji su neophodni za duži, energičniji i efikasniji korak.

Sajt Runner’s World preporučuje tri vežbe snage i jednu istezanja koje će vam omogućiti da ostvarite ovaj cilj. Sve osim jedne rade se bez opterećenja tako da ih možete ubaciti u svoju svakodnevnu rutinu prilikom zagrevanja ili istezanja, a doneće vam mnogo koristi koje se ne mogu videti na prvi pogled.

Skokovi na platformu povećaće vam eksplozivnost, iskoraci sa rotacijom ojačaće kukove i doneti stabilnost i balans za vreme odraza, podizanje tegova iz pretklona (takozvana „rimska mrtva dizanja sa bučicama“) uticaće na mišiće zadnjice i kukova i ojačati vam odraz kako ubrzavate, a istezanje u klečećem položaju povećaće vam opseg pokreta. Sve ove vežbe zajedno uticaće na to da budete ne samo snažniji trkač ili trkačica, već i brži i efikasniji.

Vežbe možete pogledati u videu koji se nalazi ispod teksta.

Prethodno 1000 ždralova za BELhospice: Trčanje
Sledeće Fizička aktivnost štiti mlade od stresa