The Ugly Sweater Run – Trka u ružnim džemperima


The Ugly Sweater Run

Počela je sezona praznika a sa njom raste i broj tematskih trka koje slave ovaj period godine. I dok su neke kao što su Trka Deda Mrazeva ili Maskenbal za Noć Veštica očigledan izbor, druge su odlučile da budu malo suptilnije ali ne i manje originalne. Predstavljamo vam The Ugly Sweater Run – Trku u ružnim džemperima.

The Ugly Sweater Run

Nešto što je nastalo kao način za zaposlene u jednoj kompaniji da malo začine svoju tradicionalnu godišnju trku ubrzo je preraslo njene okvire i danas se održava u šest američkih gradova i Moskvi. Ideja je obući što smešnije, što kičastije, što ružnije džempere, dobro se provesti i eventualno istrčati 5km u veselom društvu. Jesam li pomenuo da je posao kompanije organizovanje najvećeg pivskog festivala u Americi? Shvatate već o kakvoj trci se radi.

Na startu trke na kojem su svi dobrodošli, deca, roditelji sa kolicima i vlasnici sa kućnim ljubimcima, postavljena je jelka, mašina za pravljenje veštačkog snega, a sa razglasa se puštaju novogodišnje i božićne melodije. Svi učesnici dobijaju kapice Deda Mraza ili Irvasa Rudolfa, unikatnu kriglu za pivo, brkove, da – brkove, a u zamenu očekuje se da svako od njih donese po neku igračku koju ostavlja ispod jelke i koje su namenjene deci čiji roditelji ih ne mogu priuštiti preko humanitarne organizacije Toys For Tots.

Na svakoj milji nalazi se tematska okrepna stanica, tako da očekujte štandove sa pivom, toplom čokoladom, Deda Mrazevima, Sneškom Belićem, čak i brdo za sankanje ukoliko vremenski uslovi to dopuštaju.

Nakon trke dodeljuju se nagrade za najružniji i najlepši džemper, najbolje brkove i bradu, a zabava se nastavlja žurkom na koju su svi učesnici pozvani.

Sponzori trke su pivara Samuel Adams i kompanija Skedouche koja se bavi proizvodnjom kičaste praznične odeće.

Prethodno Blog: "...dok ne stignem do vrha ili me noge ne izdaju"
Sledeće Intenzivan trening ubrzava potrošnju kalorija satima nakon vežbanja