Šta prva dama Amerike sluša dok vežba


Michelle Obama za vreme akcije svog pokreta Let's Move!

Michelle Obama je sve samo ne tipična supruga jednog državnika. Dok se većina žena u toj ulozi ili najbolje ne snalazi ili previše skreće pažnju na sebe svojim izgledom i ponašanjem, Michelle ju je oberučke prihvatila i svoju popularnost i harizmu koristi da promoviše ciljeve koji su joj bitni, najveći od kojih je zaustavljanje epidemije gojaznosti kod dece u Sjedinjenim Američkim Državama prouzrokovane lošom ishranom i nedovoljnom fizičkom aktivnošću.

Michelle Obama za vreme akcije svog pokreta Let's Move!

2010. Michelle je osnovala pokret Let’s Move! čija je svrha promocija zdravijeg života i postala je prva supruga predsednika SAD od Eleanor Roosevelt koja je u Beloj kući izgradila i održavala organsku baštu. Ali biti promoter aktivnog života najbolje se postaje sopstvenim primerom. U intervjuu za časopis Women’s Health, prva dama Amerike je izjavila:

Za mene, unapređivanje sopstvenog zdravlja počelo je razgovorom koji sam imala sa porodičnim lekarom kada su moje devojčice bile jako male. Pitao me je, jednostavno: „Šta jedete?“ I dok sam odgovarala na njegovo pitanje, shvatila sam da naša porodica mora da napravi određene promene – i to smo i uradili. Počeli smo da jedemo više voća i povrća, pijemo više vode, pazimo na veličinu porcija i kupujemo manje brze hrane.

Takođe sam promenila i stav. Počela sam da razmišljam o vežbanju kao o investiciji u sebe umesto o obavezi, i da se fokusiram na primer koji želim da pružim svojim devojčicama. Mojim rasporedom su dominirali karijera i deca – da ne pominjemo veoma zauzetog supruga – ali razmišljajući o vežbanju na ovaj način napravila sam od njega prioritet, čak i ako moram da ustajem ranije kako bih trenirala.

To meni znači biti fit: osećati se dobro spolja i iznutra, i preuzeti kontrolu nad svojim zdravljem.

Sada, pokušavam da obavim svakoga jutra kardio i trening sa tegovima. Takođe sam dodala jogu u svoju rutinu kada sam u mogućnosti, jer kako starim znam da je jako bitna za moju fleksibilnost i pokretljivost. Želim da budem zdrava sa 75 kao što sam sada – zato stalno sebi postavljam, i stremim ka novim ciljevima.

I kako dakle izgleda lista pesama uz koju trenira prva dama Sjedinjenih Američkih Država? U nedavnom intervjuu je i na to dala odgovor. Njom dominiraju moderne melodije i hip-hop i RnB zvuk, i možda se zbog nje nećete osećati kao supruga najmoćnijeg čoveka na svetu, ali poslužiće vam kao podsetnik da ma koliko obaveza da imate, ma koliko da ste zauzeti, za vođenje računa o sebi, svom zdravlju i izgledu uvek može da se nađe vreme.

Poslušajte sve pesme sa liste u prozoru ispod.

  1. Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours) – Stevie Wonder
  2. Move Your Body – Beyonce (not available on Spotify)
  3. Tightrope – Janelle Monae ft. Big Boi
  4. Love Song – Sara Bareilles
  5. Unbreakable – Michael Jackson
  6. Whip My Hair – Willow
  7. I Was Here – Beyonce
  8. Treat ‘Em Right – Chubb Rock
  9. Thank You – Ledisi
  10. Get Right – Jennifer Lopez

Prethodno Trčite li prebrzo za svoje mogućnosti?
Sledeće Nacionalnost: Trkačica