Srećan Dan zaljubljenih uz Kupidonovu trku u donjem vešu


Cupid's Undie Run

Kako provodite Dan zaljubljenih? Da li planirate da nekako iznenadite voljenu osobu ili bojkotujete ovaj praznik zato što komercijalizuje jedno plemenito osećanje? A možda jednostavno još uvek niste pronašli pravu osobu da sa njom provedete praznik Svetog Valentina, Trifuna, ili koje god ime ozbiljne institucije vole da koriste. Ima li boljeg načina nego upoznati tu osobu trčeći, dobro se provodeći, i uz to sakupljajući donacije za jedan humani cilj?

Cupid's Undie Run

Svake godine u vikendu pred Dan zaljubljenih, širom Sjedinjenih Američkih Država (a od ove godine i u Australiji) održavaju se revijalne trke zabavnog karaktera pod nazivom Cupid’s Undie Run sa kojih 100% prihoda ide u dobrotvorne svrhe. S obzirom na to koji praznik je povod, ideja je da se učesnici pojave u svom najseksipilnijem donjem vešu i tako skrenu pažnju javnosti na sebe, sâm događaj i cilj koji pokušavaju da ostvare.

Nakon okupljanja i presvlačenja (ili je bolje reći svlačenja), takmičari trče ulicama simboličnu kilometražu (par kilometara najviše), a zatim se provod nastavlja žurkama kojima mogu da prisustvuju svi učesnici. Gradovi domaćini ove godine bili su Vašington, Njujork, Atlanta, Sijetl, Denver, Sinsinati, Los Anđeles, San Francisko, Čikago, Ostin, Nešvil, Orlando, Mineapolis, Filadelfija, Klivlend, Sent Luis, Detroit i Sidnej. Trke su se održale u subotu 9. februara sa početkom u podne.

Celokupan prihod namenjen je humanitarnoj organizaciji Children’s Tumor Foundation čija je misija pronalaženje leka za neurofibromatozu, nasledno oboljenje koje prouzrokuje pojavu tumora i može za posledicu imati gubitak vida i sluha, probleme sa učenjem i hroničan bol tokom celoga života. Osim sponzorisanja istraživanja koja pokušavaju da pronađu lek i naprednije tretmane, ova organizacija pruža pomoć, podršku  i savete obolelima i njihovim porodicama, i pokušava da podigne svest u javnosti kako bi simptomi kod obolelih bili što ranije prepoznati.

Ali i pored ozbiljnog cilja, akcenat je ipak na dobroj zabavi. Dan zaljubljenih, iako nezvaničan i „sekularan“ praznik, odlična je prilika za provod, upoznavanje i, ko zna, možda i nešto više…

A ima li bolje priče kako ste upoznali voljenu osobu nego na trci, prolazeći zajedno kroz cilj, i to samo u donjem vešu?

Za više slika raspoređenih po gradovima domaćinima, posetite fejsbuk stranicu Cupid’s Undie Run-a.

Prethodno Hodanje ili džogiranje kao odmor za vreme treninga brzine?
Sledeće I rezultat najnepotrebnijeg istraživanja u istoriji nauke je...