Samo za prljave devojke – Dirty Girl Mud Run


Devojke, ostavite cipelice i tašnice kod kuće, nabacite na sebe nešto ružičasto i spremite se da se iskaljate od glave do pete. Dirty Girl Mud Run je niz rekreativnih trka sa preprekama koje se odvijaju širom Sjedinjenih Američkih Država sa ciljem da devojkama pruže priliku da se aktiviraju, zabave i naravno isprljaju, u atmosferi koja je više revijalna nego takmičarska.

dgr2

Dirty Girl trke namenjene su isključivo devojkama i to početnicama i onima koje tek razmišljaju da počnu sa trčanjem i treba im dodatan motiv. Staza se može pretrčati ili prepešačiti, a prepreke koje se duž nje nalaze konstruisane su tako da su prilagođene različitim nivoima kondicije i utreniranosti, i na taj način mogu predstavljati izazov i onim najspremnijim. Devojke su motivisane da se prijavljuju u timovima i trče zajedno kako bi se što bolje provele i pomagale jedne drugima da prođu sve prepreke.

Na stazi od 5 kilometara postoji čak 12 zadataka koji zahtevaju penjanje, skakanje, puženje, klizanje, provlačenje, plivanje… Devojke moraju da savladaju penjanje uz bale sena, uz merdevine od užadi, provlačenje kroz cevi, preskakanje zidova, trčanje preko guma, kroz blato, preko prepreka, kroz lavirint od užadi, kroz vodu, puženje ispod ograde, spuštanje niz tobogan i konačno prelazak „kule“ od užadi. Ovo su naravno uopšteni zadaci, u svakom gradu postoje i oni specifični za nju, čiji opis se ne može pronaći na zvaničnoj stranici i koji služe kao iznenađenje.

Ali akcenat je ipak na dobrom provodu i zabavi. Na trci se neguje duh zajedništva i zdrave konkurencije, a nakon nje organizovana je zabava sa živom svirkom.

Muškarci su naravno slobodni da prisustvuju trci, ali samo u funkciji gledalaca i navijača.

Upijajte slike sa ovih događaja i osmehe učesnica, uz nadu da će neko i na našim prostorima imati sluha da odgovori na potrebe devojaka voljnih da se malo isprljaju i iskaljaju kako bi se dobro provele.

Za više slika raspoređenih po gradovima domaćinima, posetite fejsbuk stranicu Dirty Girl Mud Run-a.

Prethodno Želite da jedete manje? Ne idite u prodavnicu praznog stomaka
Sledeće Izveštaj: Prva vršačka Trka uz Stepenice