Postani deo tima koji će na Beogradskom maratonu trčati u humanitarne svrhe


Hospice Team

U svetu svi veliki maratonu imaju humanitarni karakter. Tog dana se pored maratonaca okupljaju ljudi koji žele da podrže jednu ideju, jedan humanitarni čin. BELhospice tim je mogućnost da se uključiš i doprineseš!

Veliko nam je zadovoljstvo da saopštimo da je BELhospice jedna od šest zvaničnih humanitarnih organizacija koje će ove godine učestvovati na Beogradskom maratonu. Pozivamo sve trkače i trkačice, one iskustinije za maraton i one koji prihvataju izazov za polumaraton ili trku zadovoljstva, da nam se pridruže zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i kolegama. Budite deo BELhospice tima koji će trčati za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Hospice Team

Hajde zajedno da napravimo BELhospice tim u Beogradu!

Zahvaljujući Beogradskom maratonu i kompanijama koje će ove godine podržati ovu akciju, BELhospice tim će 22. aprila imati svoj šator iza ciljnog prostora. Ukoliko rešiš da postaneš deo BELhospice tima dovoljno je da:

  • popuniš prijavni formular
  • pošalješ ga na office@belhospice.org do nedelje, 15. aprila,
  • uplatiš kotizaciju za učešće od najmanje 1000,00 dinara na račun BELhospice organizacije do srede, 18.aprila (ukoliko imaš mogućnosti, iznos može biti i veći).

Sva sakupljena sredstva biće upotrebljena za zbrinjavanje pacijenata obolelih od raka.

  • Račun BELhospice organizacije otvoren u UniCredit banci je 170-230030536-65.
  • Primalac: BELhospice, Dalmatinska 72 – 74, 11000 Beograd
  • Svrha uplate: Donacija

Kao član BELhospice tima:

  • dobićeš BELhospice majicu, broj sa čipom, paket za trčanje, hranu, piće
  • masažu pre i posle trke u BELhospice šatoru
  • daćeš svoj doprinos akciji sakupljanja sredstava za zbrinjavanje pacijenata obolelih od raka

Ukoliko budu obezbeđene dry fit majice, trčaće se u njima, ukoliko one ipak budu bile pamučne to neće biti obavezno.

Svi članovi BELhospice tima dobiće putem mail-a informacije kada mogu da podignu svoj startni broj i trkački paket u prijavnom centru na trgu Nikole Pašića.

Nešto više o BELhospice

BELhospice je jedina dobrotvorna organizacija u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima terminalno obolelim od raka. Od svog osnivanja 2004. godine BELhospice je zbrinuo nekoliko stotina onkoloških pacijenata koji su bili u terminalnoj fazi svojih bolesti.

BELhospice ima specifično edukovane medicinske timove (lekar i sestra) koji redovno posećuju pacijente u njihovim domovima, razgovaraju sa pacijentima i porodicama , obavljaju preglede, savetuju u vezi sa terapijom za kontrolu bola i drugih simptoma bolesti, pružaju psihološku, socijalnu i duhovnu podršku kako bi doprineli boljem kvalitetu života pacijenata.

Sve usluge su potpuno besplatne za pacijente i porodice. To je moguće jer su mnoge kompanije i pojedinci prepoznali velike potrebe pacijenata za ovim vidom zbrinjavanja i odlučili da svojim donacijama pomognu naš rad.

BELhospice je partner dobrotvorne organizacije Hospices of Hope iz Engleske koja podržava razvoj hospisa u Rumuniji, Moldaviji i Srbiji. Stotine trkača svake godine na maratonima u Londonu i Bukureštu trče kao deo HOSPICE tima sa ciljem sakupljanja sredstava za zbrinjavanja pacijenata obolelih od raka.

BELhospice uspeva da godišnje zbrine 300 do 400 pacijenata u Beogradu što je samo 10% od ukupnog broja kojima možemo pružiti pomoć. Uz vašu podršku možemo zbrinuti na stotine drugih terminalno obolelih pacijenata koji su još uvek prepušteni sami sebi i svojim porodicama bez ikakve podrške i pomoći.

Više informacija na zvaničnoj stranici.

Izvor: trcanje.rs

Prethodno O čemu razmišljam kada razmišljam o trčanju
Sledeće Šta se čitalo prethodne nedelje - 16.04.2012.