Louisville Underpants Run – Trka u donjem vešu


Pre četiri godine u Louisvillu održana je humanitarna trka u donjem vešu čiji organizatori su na taj način želeli da privuku pažnju javnosti i sakupe što veći novčani prilog za porodicu triatlonca Johna Carra koji je tragično nastradao za vreme triatlona kada je pijani vozač naleteo na njegov bicikl.

Od tada do danas postala je tradicionalna i svake godine održava se krajem avgusta pred Lousville-ski ironman kao uvod u trku i način za stanovnike ovog grada i učesnike da se malo opuste i učine nešto humano za svoje sugrađane.

Novac sakupljen od dobrovoljnih priloga poklanja se nekoj od lokalnih ustanova kojima je potrebna pomoć, a ove godine to je bio Dečiji centar za pedijatrijsku terapiju čiji zaposleni pomažu deci koja pate od autizma, daunovog sindroma, cerebralne paralize i drugih urođenih i stečenih bolesti.

Pa ipak, iako je povod ozbiljan, cilj trke je iznad svega dobra zabava. Iako im je data samo opcija donjeg veša, mnoge to ne sprečava da pokažu svoju kreativnost i da ga uklope u kostime, iskombinuju sa modnim dodacima ili naprave aluziju na nekog akcionog junaka ili junakinju, superheroja ili ikonu pop kulture.

Nekoliko stotina učesnika trči kejom na stazi dužine 1,5 milje ili nešto ispod 2,5 kilometara, što je dosta kratko ali sasvim dovoljno kako se ne bi negativno odrazilo na one koji su u Louisville došli da preplivaju 3,8, izvoze 180 i pretrče 42 kilometra.

Kao nagrada za sve koji završe, umesto majice i medalje, svaki učesnik dobija prigodan par belih gaća sa logom trke.

[youtube id=“VTQe5WphhLI“ width=“620″ height=“380″]

Prethodno Mitovi o mršavljenju za vreme trčanja
Sledeće Koji faktor najnegativnije utiče na dužinu života?