Kinetic Charger – dopunite telefon trčanjem


Kinetic Charger

Da li vam se ikada desilo da vam se baterija na telefonu istroši u najnezgodnijem mogućem trenutku, kada nigde blizu ne postoji izvor energije na koji biste privremeno mogli da se „nakačite“? Šta ako postoji opcija da jedan od tih izvora budete upravo vi?

Kinetic Charger

Predstavljamo vam Kinetic Charger – punjač za mobilne telefone, iPod-e i slične aparate koji koristi energiju koju sami stvarate trčanjem i šetanjem za napajanje i punjenje „gedžeta“.

U pitanju je naprava simpatičnog dizajna koja se nosi na pojasu i koja pretvara kinetičku energiju kretanja u električnu za napajanje vaših aparata. Jedini uslov je da sâm aparat bude opremljen kablom za punjenje putem USB-a što najveći procenat njih i podržava.

Sâm KC ima tri USB priključka što znači da u teoriji može napajati tri različita „gedžeta“, ali dva od njih imaju dvostruku funkciju.

Pojedinačan aparat može u sebi čuvati do 4 vata električne energije, međutim preko ugrađenih priključaka taj kapacitet je moguće višestruko povećati. Dovoljno je nakačiti jedan aparat na drugi, odnosno „ninizati“ ih, i time značajno produžavate rad povezanih naprava u trenucima kada se ne krećete.

Kinetic Charger

Kinetic Charger proizvod je studenta dizajna Tobya Blakea, i namenjen je kako aktivnim osobama, tako i onima koji samo povremeno imaju želju ili potrebu da se rekreiraju. Posebno praktična bi njegova primena mogla biti u uslovima u kojima mobilni telefoni zbog hladnoće brzo istroše svoju bateriju, a opet je prisutno kretanje kako bi mogli biti napunjeni, pogotovo u situacijama u kojima kontakt sa drugim osobama ili poznavanje svoje trenutne pozicije pomoću GPS-a može biti presudno,  kao što je tokom planinarenja, skijanja ili sličnih akcija u zimskim uslovima.

Kinetic Charger se još uvek ne nalazi u slobodnoj prodaji, ali imajući u vidu popularnost i praktičnost sličnih pomagala, to bi veoma brzo moglo da se desi. Drugim rečima, veoma smo blizu trenutka kada će jedino bitno biti to da se krećemo kako bismo pokrenuli sve aparate od kojih svakodnevno zavisimo…

Prethodno Šest fitnes tema o kojima ćemo znati više u 2013.
Sledeće Kako elitni maratonci spavaju pred trku?