Joga rutina kao dodatak trčanju


Joga

Nemali broj trkača se odlučuje da kao dodatak svojim svakodnevnim treninzima ubaci i neki dopunski sport. Ponekad je u pitanju potpuno nova i nevezana aktivnost kao što je plivanje, vožnja bicikla ili neki grupni sport, a nekad su u pitanju dodatni treninzi čija je osnovna funkcija da poboljša vaše trkačke performanse kao što su vežbe snage, plyometrics i calisthenics.

JogaU ovoj podeli joga se izdvaja po tome što bi ona bez problema mogla da se svrsta u bilo koju od ove dve kategorije.

Trčanje i joga se izuzetno dobro dopunjuju. Joga vam pomaže da postanete fleksibilniji, pokretljiviji, da popravite svoju formu, balans i da se bolje istegnete, a trčanje sa druge strane dugoročno podiže vašu kondiciju i pomaže vam da smršate, a kratkoročno zagrejava mišiće kako biste mogli da se bavite jogom bez straha od povreda.

Zbog svega navedenog ne čudi što postoji veliki broj joga rutina napravljenih prvenstveno za trkače. Sa jedne strane to je logično jer oni imaju najveće koristi od njih, a sa druge to predstavlja i praktičan način da se jedna šira populacija upozna sa jogom i svim koristima koje od nje može imati.

Ova kratka joga rutina zamišljena je kao oblik istezanja nakon trčanja i dobili smo je od Kris, instruktorke joge iz Kanade. Ukoliko imate vremena pogledajte i njene ostale treninge prilagođene pre svega početnicima i „subscribe-ujte“ se kako biste nove video klipove dobili čim budu postavljeni. Svi oni biće isključivo na srpskom jeziku.

Za više informacija posetite njenu fejsbuk stranu i zvaničnu internet prezentaciju.

[youtube id=“aWsQo7nRDjk“ width=“620″ height=“380″]

Prethodno Postani deo BELhospice tima na Beogradskom maratonu
Sledeće "Zeleno" trčanje?