Gebrselasije juri Redklifovu u Beču


Način priprema elitnih takmičara uglavnom je tajna njih i njihovih trenera

Zvuči kao naslov u žutoj štampi nakon kojeg uđete na tekst i vidite da se zapravo radi o jurenju nekog rekorda ili rezultata, ali ovaj put nema dvosmislenosti, naslov je bukvalan – Gebrselasije, bivši vlasnik svetskog rekorda u maratonu, će juriti aktuelnu vlasnicu svetskog rekorda u maratonu Polu Redklif na predstojećem polumaratonu u Beču!

Duel legendi u Beču

Prošlogodišnji pobednik sa rekordom staze od 60:18 na trci koja svake godine okupi preko 30.000 učesnika iz celoga sveta, imaće još jedan zadatak osim tog da pokuša da ponovi uspeh iz 2011. Naime, u dogovoru sa organizatorom, odlučeno je da se između Pole Redklif, koja je ranije potvrdila učešće na trci, i Gebrselasija, koji je posle prošlogodišnje pobede i sjajnog navijanja od strane publike obećao da će i ovaj put doći, organizuje duel u cilju promocije trke i trčanja uopšte.

Ideja je da Redklifova startuje trku ranije i da, nakon određenog vremena, za njom krenu ostali takmičari, među kojima će biti i Gebrselasije. Za sada nije još utvrđeno koliku će prednost na startu imati svetska rekorderka, to je stvar koju će organizator saopštiti kada se datum trke bude približio, ali ne treba sumnjati da će biti takva da duel dve trkačke legende bude izuzetno zanimljiv i uzbudljiv do samog kraja.

Ovo nije prvi put da se nešto slično organizuje u Beču. Na prošlogodišnjoj trci Gebrselasije je učestvovao u akciji „Uhvati me ako možeš“, prilikom koje je elitnim takmičarima na startu data prednost u odnosu na njega, nakon čega je krenuo u poteru i uspešno je završio osvojivši prvo mesto uz odličan rezultat i rekord staze – verovatno jedan od glavnih razloga njegovog povratka nakon razočaravajuće sezone u kojoj nije ostvario vreme koje bi mu obezbedilo mesto u etiopijskom timu na predstojećim Olimpijskim igrama.

Bečki maraton i polumaraton održavaju se 15. aprila.

Prethodno Šta se čitalo prethodne nedelje - 26.03.2012.
Sledeće Početnički program trčanja za trku na 5 km