ECCO Indoor Trail 2012


Ecco Indoor Trail 2012

Pitanje: Šta radiš ukoliko želiš savršene uslove na trail trci?

Da li:

  • Prešpartaš zemlju uzduž i popreko tražeći idealnu stazu koja je dovoljno raznolika da pruži svim takmičarima podjednak izazov, pri tom vodeći računa o prognozi u poslednjih nekoliko godina i kako da je organizuješ u optimalnom periodu nadajući se dobrom vremenu, ili
  • Jednostavno izgradiš stazu kakva ti je potrebna u zatvorenom i ne brineš o tome.

Pa, ukoliko su Nemci u pitanju, onda druga opcija nikada nije ni dovođena u pitanje…

Ecco Indoor Trail 2012

Početkom februara u čuvenoj dortmundskoj Westfalenhallen areni, u saradnji Runner’s World-a, proizvođača sportske opreme Ecco i firme Plan B, organizovana je jedinstvena trail trka, po prvi put u zatvorenom prostoru. Ideja je bila da se pre početka sezone, dok vremenski uslovi nisu optimalni za trčanje u prirodi, takmičarima pruži šansa da ispitaju svoje mogućnosti, ali i da se trail trčanje približi široj populaciji kojoj je ulaz u arenu bio slobodan.

Trci ovog tipa lako se moglo desiti da postane samo još jedna od hiljadu trka sa preprekama koje se svake godine održavaju širom sveta. Kako bi se to izbeglo potražen je savet iskusnog trail trkača Gripmaster Stephan Repkea:

Mi ne želimo stazu sa preprekama u Westfalenhallen-u. Ono što želimo je trail sa što je mogućeviše prirodnih elemenata. Učesnici će trčati preko polja šljunka, stabala drveća i korenja, prolaziti kroz nagla skretanja, hladiti noge u poljima snega, iskusiti otpor strmih uzbrdica, isprljati se u blatu i trčati kroz šumu. Činjenica da ovi elementi odgovaraju stepenicama, podzemnim hodnicima i delovima Westfalenhallen-a čini ovaj događaj još zanimljivijim.

[youtube id=“4VrhhFMbZI0″ width=“620″ height=“360″]

Prethodno Trčanje na duge staze...
Sledeće Šta se čitalo prethodne nedelje - 12.03.2012.