Džoger opljačkan pošto je napravio pauzu za cigaretu


Džoger opljačkan pošto je napravio pauzu za cigaretu

Trkači pušači jesu retka pojava mada ne toliko da budu iznenađujuća. Ali jedan džoger iz Kentakija verovatno će odlučiti da prekine ovu nezdravu naviku nakon situacije koja mu se dogodila za vreme trčanja.

Džoger opljačkan pošto je napravio pauzu za cigaretuMuškarac iz gradića Bowling Green bio je na večernjem treningu kada je odlučio da napravi pauzu i zapali cigaretu (!?) ispod drveta u dvorištu lokalne škole. Nedugo zatim pridružila su mu se dva mladića koja su ga pitala da li ima cigaretu i za njih, a zatim su sva trojica nastavili da ćaskaju.

Međutim, razgovor je ubrzo krenuo u neočekivanom smeru kada je jedan od mladića počeo da se ponaša agresivno i džogeru oteo sedam dolara iz novčanika i preostale cigarete. Džoger je nekako uspeo da povrati novčanik (bez sadržaja doduše) a zatim iskoristi svoje trkačke sposobnosti da pobegne sa lica mesta, što pre dotrči kući i pozove policiju.

Ova priča ima svoju vedriju i tamniju stranu. Sa jedne strane ne možemo da se ne nasmejemo nekome kome se ovo desi, ko na trčanje nosi ne cigaretu već celu paklicu za svaki slučaj, pogotovo imajući u vidu da nije bilo ozbiljnijih posledica osim pretrpljenog straha. Cela priča daje potpuno novo značenje izrazu „pušenje je štetno po zdravlje“.

Sa druge, ovo bi trebalo da nam služi kao podsetnik koliko smo „ranjivi“ za vreme treninga i koliko oprezni treba da budemo. Trčanje ipak nije aktivnost u sigurnosti teretane ili fiskulturne sale već se odvija u stvarnom svetu, zato otvorite sve četvoro očiju i oprez, pogotovo ako trčite sami i noću.

Ukoliko se neko nalazi u očiglednoj neprilici naravno da bi trebalo da pomognete, tu nema priče, ali za vreme treninga nije vaša obaveza da stajete i odgovarate pešacima koliko ima sati ili da upućujete izgubljene turiste ka zanimljivim lokacijama u gradu.

I naravno, ako poznajete trkača pušača uplašite ga malo ovom pričom ;)

Prethodno 5. Trka preživljavanja - Grza 2013
Sledeće Vlasnici pasa aktivniji su od prosečne osobe