„Duel u venčanicama“


Start prošlogodišnje trke

Prošle godine prisustvovao sam sa drugaricom jednom sjajnom događaju, revijalnoj trci u venčanicama koja se odvila na Trgu Nikole Pašića. Na moje veliko zadovoljstvo, trka se organizuje i ove godine i to u nedelju 22. jula u 12 časova na istom mestu.

Moram da priznam da nisam veliki ljubitelj događaja u kojima se devojke objektifikuju. Ne gledam izbore za mis, ne volim takmičenja za mis mokre majice i ne uživam u rvanju u ulju, čokoladi, peni ili čemu već. Zbog toga uvek imam rezervu kada se organizuju ovakve revijalne trke jer osećam kako je veoma tanka linija koja razdvaja nešto što u teoriji izgleda kao dobra ideja i nešto što u praksi ispadne neumesno. Jedno od dešavanja koje mi se čini da je prešlo tu granicu dobrog ukusa je recimo Cosmopolitan trka na štiklama, jer mi ne deluje u redu da devojke rizikuju ozbiljnu povredu kako bi osvojile nagradu koja je za naše uslove zaista visoka (ako se ne varam, cifra je iznosila oko 1.000 eura, odnosno vaučer za kupovinu u toj vrednosti).

I tako sam prošle godine došao da drugarici pravim društvo očekujući „paradu kiča“, a ono što sam zatekao bilo je zaista fantastično. Gomila prelepih devojaka i žena ozarenih lica, u belim, krem i boje šampanjca venčanicama, koje su okupirale centar grada i učinile ga lepšim i sjajnijim. A onda sam video Kseniju, subjektivan sam ali po meni najlepšu i najsjajniju od svih, sa podvrnutom haljinom kako joj ne bi smetala u trku i u belo-narandžastim Asiksicama na nogama. Kao princeza iz bajke, mlada i maratonka, izgledala je totalno u svom elementu i nisam mogao da dočekam start trke da kao gazela projuri pored mene.

Ksenija nije pobedila ali je uradila nešto mnogo bitnije – pronašla je svoju venčanicu. Nisam siguran da li će učestvovati i ove godine, ali ako to bude bio slučaj, biće to prvi put sa vereničkim prstenom na ruci.

Svako ima viziju kako će njihov poseban dan izgledati. Neki zamišljaju veliku proslavu sa dosta prijatelja i rodbine, neki malu ceremoniju samo sa najbližima, ali postoji jedna stvar koja je zajednička za sve – svaka devojka želi da zna kako će izgledati tog dana. Ovo je prilika da to i saznaju.

Start prošlogodišnje trke

Najava

U organizaciji magazina „Venčanje„, treća trka „DUEL U VENČANICAMA“ biće održana 22. jula u 12:00 na Trgu Nikole Pašića.

Sve devojke koje žele da učestvuju u trećoj trci mogu to učiniti putem e-mail adrese magazina “VENČANJE” – magazinvencanje@eunet.rs ili na tel. 011/3035 063

Pravo učesća imaju sve PUNOLETNE pripadnice lepšeg pola koje dostave sledeće podatke:

  • ime i prezime
  • godinu rodjenja
  • konfekcijski broj haljine
  • broj lične karte
  • kontakt telefon
  • mail adresu

Za pobednicu i misicu trke pripremljene su i ove godine vredne nagrade!

Apelujemo na sve aktivne atletičarke da se ovog leta ne prijavljuju i tako pruže šansu devojkama koje se ne bave sportom aktivno, da neka od njih ponese titulu najbrže u trci u venčanicama. Hvala na razumevanju.

Prethodno Vežbanje i apetit
Sledeće 1. Pančevački "hamburg" maraton