Amela Terzić treći put za redom prvakinja Balkana u krosu


Amela Terzić na postolju u Turskoj

Srpska atletičarka Amela Terzić treću godinu zaredom osojila je zlatnu medalju na prvenstvu Balkana u krosu, koje je održano u Kočealiju u Turskoj.

Amela Terzić na postolju u Turskoj

Nađa Cerovac je iznenadila sa 8. pozicijom u juniorskoj konkurenciji, iako je 1998. godište i pred njom je još 5 Balkanijada u juniorskoj konkurenciji. Ana Sekulić je ušla u cilj 10. a Violeta Marković 13., tako da su naše juniorke ekipno zauzele 3. mesto.

Kod juniora braća Cvijović iz Priboja su bili odlični. Komnen je zauzeo 5. mesto, a Ognjen 8. Nemanja Kojić je bio 11., a Ivan Gajić 13., tako da su i juniori ekipno bili 3. Kod mlađih seniora Dušan Makević je uzeo bronzanu medalju, a tek mu je prva godina u ovoj konkurenciji. I mlađi seniori su ekipno zauzeli visoko 3. mesto. U konkurenciji seniora Mirko Petrović je bio 4.

„Naši atletilari su napravili veoma dobar rezultat na ovom takmičenju, imajući u vidu da je ono održano dosta kasno i da su već svi prešli na trening na stazi. Takođe, ova zima je kod nas bila duga i hladna, a turski i grčki atletičari su se pripremali na atraktivnim destinacijama, što je doprinelo njihovim visokim plasmanima“, rekao je selektor reprezentacije Srbije Dragiša Kuzmanović.

Izvor: Atletski savez Srbije

Prethodno Šta se čitalo prethodne nedelje - 02.04.2012.
Sledeće Brena je Brena, al' dvaput je dvaput